Intresset kring blå mat som ett hållbart alternativ till kött har vuxit senaste åren. Havsgruppen har nu bildat en arbetsgrupp som kommer fokuserar på mat från havet och vi vill gärna ha med dig!
Vill du följa med på ett spännande studiebesök? Arrangera en föreläsning? Eller kanske plocka tång och laga mat tillsammans? Möjligheterna är många, och tillsammans kan vi skapa lärorika och roliga aktiviteter kring blå mat. Det är vi tillsammans som formar våra aktiviteter.
Det krävs inga förkunskaper för att vara med. Tanken med gruppen är att vi lär oss tillsammans!
Det är också alltid gratis och du väljer själv hur ofta du vill komma.
Med fokus på vilka växtligheter vi kan äta i havet, ses Blå mat-gruppen regelbundet på Andrum på Östra Hamngatan 19.
Planerade möten:
Torsdagen 17 april kl. 18 på restaurang Andrum Östra Hamngatan 19. Byte av erfarenheter och intressen inom primärt tång som mat.
Lördagen 10 maj, ute, för att plocka tång.
Torsdagen 15 maj kl. 15:30 besök på Flytevi i Frihamnen.
Måndagen 9 juni kl. 18 på restaurang Andrum Östra Hamngatan 19. Byte av erfarenheter och intressen inom primärt tång som mat.
Blir du intresserad av att vara med?
Kontakta Karin karin.eriksson26@gmail.com och eller Malin malin.backman@helsinki.fi
Tillsammans utforskar vi hur havet kan bidra till en mer hållbar framtid. Hoppas du vill vara med! 🌍💙