Cykeldemonstration 13 september

cykeldem

För femte året i rad kommer det anordnas en klimatdemonstration på cykel!

Demonstrationen kommer i år ske lördagen den 13 september, dagen före de allmänna valen samt folkomröstningen om trängselskatten i Göteborg. Vi samlas kl 12 på Järntorget och cyklar via Haga Nygata och Vallgatan till Kungsportsplatsen med mål Bältesspännarparken. Vi cyklar i år  under parollen “TRÄNGSELSKATT FÖR VÅRT KLIMAT” eftersom frågan är högaktuell i och med folkomröstningen och många klimatpolitiska idéer ryms under den parollen.

Ta med allt som rullar; till exempel en-, två-, tre- eller fyrhjulingar, tandemcyklar, barnvagnar, cykelkärror med barn i, rullstolar, rullskridskor eller kickboard. Elcyklar och elmopeder går också bra men inte fossildrivna varianter.

Ett antal kommunalråd har lovat att ställa upp och cykla och dra cykelkärror med musiker.

Så kom med in cykel, barnvagn eller vad som rullar utan att sprida koldioxid och andra avgaser och slut upp i cykeldemonstrationen den 13 september!