Skändla äng

Under sommaren har Skändla äng, som Naturskyddsföreningen i Göteborg sköter, besökts två gånger. Anders Ridderström berättar.

I strålande sol och värme träffades vi påDSC_0633 Skändla äng för att faga den. Fagning innebär att räfsa och städa ängen så att ny växtlighet kommer upp och så att den gamla inte göder ängen för mycket. Samtidigt underlättas slåttern med lie genom fagningen. Vi var ett glatt gäng som träffades och svettades tillsammans och fick veta mer om skaldjursbanken av arkelogen Stina från Stadsmuséet. Dagen avslutades med fika och grillkorv.

 

I början av augusti träffades några av oss för att slå ängen. Ingemar Magnusson som slipat liebladen instruerade oss andra hur man kan göra, några nya provade också. Vi fikade och njöt grillkorv traditionsenligt och pratade även lite om hur framtiden kan och bör se ut för ängen. Till sist kom även den efterlängtade skylten upp vid ängens entré!

Anders Ridderström