Klimatgruppen på Framtidsveckan 5-11/10

Klimatroulett FB

Klimatroulett – Anneli Berg ger en konstnärs bild av klimatfrågan. 

Konstnären Anneli Berg, medlem i klimatgruppen, har speciellt för detta evenemang skapat en serie posters, inspirerade av Mark Lynas bok 6 grader. Vad händer med vår jord när temperaturen stiger? Det har redan börjat och blir bara värre om vi inte gör något nu, genast. Vi spelar roulett med vår framtid. Men än kan vi vända utvecklingen…

Dessa posters ställs ut på Stadsbiblioteket varje dag under Framtidsveckan 5-11/10. Dessutom visas de på ett föredrag på Café Planet, Ekocentrum, onsdagen 7/10 kl 17:30-18:30. Där berättar Anneli om bakgrunden till bilderna och klimatgruppen visar också på hur vi kan åstadkomma en snabb klimatomställning här i Göteborg.a

a

Dan på Kåken

Vad händer med klimatet och vad kan vi göra?

Tisdagen 6 oktober kl 17.00, aktivitetshuset Gyllenkrooken, Garverigatan 2A (hpl Svingeln): Dan Baeckström, medlem i klimatgruppen, kommer att hålla en lektion i klimatkunskap för alla, från dem som tror att de inget vet till dem som tror att de vet allt. Vi avslutar med att berätta hur man kan förändra sig själv, sin omgivning och hela världen i klimatvänlig riktning och inte minst om den stora manifestationen den 29 november som anordnas av initiativet Klimatsamling, där klimatgruppen spelar en drivande roll.