Besök på Fågelcentralen

DSC_8415

I söndags den 24 januari var vi 20 personer på studiebesök hos Tommy Järås på Fågelcentralen i Kungälv. Vi fick en föredragning om projekt Pilgrimsfalk som var starten för anläggningen men verksamheten har nu gått över till omhändertagande av skadade fåglar för återsläpp i naturen. Man arbetar med tvätt av oljeskadade fåglar och kartläggning av vilda djurs sjukdomar och skador i Västkustområdet. Mycket av arbetet syftar till att medvetandegöra problem och konsekvenser på fågellivet, av t.ex medvetna oljeutsläpp m.m.

Anläggningen drivs ideellt och är beroende av bidrag och ideella krafter för att kunna drivas vidare. Det finns en önskelista över material som behövs: plastpåsar, kattmat mm. Om du vill bidra till verksamheten kan du köpa en kalender eller lämna ett bidrag, information om detta på hemsidan fagelcentralen.se