4 juni: nationell manifestation i Stockholm mot Vattenfalls kolaffär

Ende Gelände 2016

Röster höjs nu från många håll för att Vattenfall inte ska få sälja sina brunkolstillgångar i Tyskland utan istället avveckla dem så att kolet får stanna i marken. I pingst såg vi den mäktiga internationella Ende Gelände-aktionen då tusentals aktivister blockerade en av gruvorna (bilden).

Vi som svenskar har en unik möjlighet att visa regeringen hur vi vill att vårt statliga energibolag skall agera för en hållbar framtid. På lördag den 4/6 blir det en nationell manifestation i Stockholm  med deltagande från många olika miljöorganisationer och nätverk. Missa inte chansen att ryta ifrån så det hörs! Tiden för aktionen är satt till klockan 14 så med tåg kan man ta sig både dit och tillbaka till Göteborg samma dag. Följ uppdaterad information från det nationella nätverket KlimatSverige.