Uppdatering i Ängsgruppen

1. Goda nyheter från Slottsskogen! Vi har fått klartecken från Anette på Park&Natur om att börja slå en äng norr om kommunens förråd vid Dalen. Hon filar på ett skötselavtal och under tiden har vi fria händer. Steg ett blir att göra en enkel växtinventering så att vi vet utgångsläget och sen blir det slåtter i slutet av juli, se nästa punkt!

2. Välkommen att slå ett slag för mångfalden! Start kl 10.00 bägge dagarna. Föreningen bjuder på korv o bröd o fika.
Slåtter i Skändla lördag 28 juli
Slåtter i Slottsskogen söndag 29 juli

3. Skördefest och bondauktion blir det i Olofstorp den 9 september. Anders ska prata om slåtterbruk och ser gärna att det kommer lite folk som slår också. Dessutom planerar vi en liten utställning om ängar och slåtter.

4. Dansa gärna en regndans om ni orkar i värmen! Torkan slår hårt mot växter och djur och matproducenter. Hoppas klimatvarningen tas på allvar inför höstens val…

Sommarhälsningar
Ulla Rundlöf
0705-797915