Kevin Andersons föreläsning från Lysekil nu på Youtube

I samband med protesterna mot Preemraff den 9e mars höll Kevin Anderson en föreläsning på Hotell Lysekil och publik var människor som hade samlats för att protestera mot Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil.

Föreläsningen heter ”Laggards or leaders (bromskloss eller ledare); Paris, 2°C & the role for Sweden”.   Dagen efter deltog Kevin Anderson som vittne i Mark- och miljööverdomstolens förhandlingar om Preems ansökan om utbyggnad.

Föreläsningen handlar om hur världen, Europa och Sverige kan uppfylla sina åtaganden i Parisavtalet med tanke på de utsäppsmarginaler (koldioxidbudget) som finns kvar. Och om Preems utbyggnad är möjlig om Sverige ska följa Parisavtalet.

Kevin Anderson är professor i Energy and Climate Change vid universitetet i Manchester och gästprofessor i Naturresurser och hållbar utveckling; klimatledarskap vid Uppsala Universitet.

Klicka HÄR för att se föreläsningen.