Hotade naturområden i den nya översiktsplanen

I förslaget till ny översiktsplan i Göteborg planeras ny bebyggelse på flera värdefulla natur- och jordbruksområden. Vi anser såklart att dessa områdena borde strykas från översiktsplanen. I början på 2021 går översiktsplanen ut på granskning, då hoppas vi att staden har lyssnat på oss och säkrat naturen från exploatering.

Vi måste restaurera, återskapa och skydda natur. Vi måste såklart även bevara den återstående naturen. Vi är helt beroende av en välmående natur och den biologisk mångfalden är nödvändig för klimatanpassningen och för är binda koldioxid. Därför ska Göteborg bygga på redan hårdgjorda ytor och låta bli naturen. Göteborg kan grönare.

Några av de hotade naturområden syns på bilderna nedan, det gäller t.ex. ängar längs Säveån vid Utby, åkermark längs Göta älv, ekskogar vid Gårdsten, våtmarker och hästhagar vid Kärra, jordbruksmark vid Stora Holm samt ängar, hagar och skogar vid Steneby.

Läs mer om våra synpunkter på den nya översiktsplanen under Göteborg Kan Grönare och om de hotade naturområdena på vår Instagram eller Facebooksida.