Vårvandring i Rya skog på 1a maj

Obs anmälan krävs! Västkuststiftelsen och Naturskyddsföreningen i Göteborg bjuder in till vårvandring.

Möt våren i en av Göteborgs äldsta skogar. Trots sin litenhet bjuder Rya skog på varierad natur. Ett hav av vitsippor och svalört möter oss på vandringen. På en spång går vi genom alsumpskogen och vi vandrar också genom hassellunden.
Naturguiderna Catharina Larsson och Lena Smith tar oss med på en tur i den spirande lövskogen. Vi pratar om områdets historia och om vad det är vi ser utmed stigen.
Kanske får vi syn på desmeknoppen, gömd bland vitsipporna. I en av områdets ängar pausar vi och äter medhavd matsäck. Vi går ca 2 km, lätt vandring i lugnt tempo. Bitvis kan det vara fuktigt så rejäla skor är bra. Vandringen görs i samarbete med Naturskyddsföreningen i Göteborg.
Samling vid reservatets p-plats. Buss 32 (måste förbeställas!), hållplats Rya skog. Man kan också ta buss 99, 45 eller 30 till Ivarsbergsmotet och promenera ca 10 min. Åk gärna kollektivt, p-platsen är liten.
Föranmälan senast 25 april. Begränsat antal platser. Gruppen kommer att delas upp och gå med var sin guide. Max 30 deltagare per grupp.
Samlingsplats: Rya skog, reservatsparkering
Hoppas vi ses!