Smart förnybart – Föreläsning på plats och på nätet! 23/8

Varifrån kommer elen i Sverige en kall vindstilla vintermorgon? Vilka möjligheter finns att bättre utnyttja en hög andel vind och solkraft i svenska och europeiska elsystem? Vad måste elproducenter, nätägare, industri, politiker osv tänka på redan nu för att planera ett framtida elsystem?

Den här föreläsningen går att se på distans via vårt Facebook evenemang som ni kan ta er till HÄR.
Föreläsningen kommer att kunna ses på efterhand på Facebook och på Göteborgkretsens youtube-kanal HÄR.

Vi kommer att lyssna till och samtala med Lisa Göransson som är docent i energisystem vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, energiteknik.

Lisa Göranssons forskning handlar om metoder och modeller för att studera elsystem med stor andel förnybar energiproduktion, liksom strategier för att hantera variation i systemen – med kopplingar till transport- och industrisektorerna.

När: 23 augusti kl 18:00-20:00

Plats: Viktoriahuset, Linnégatan 21.