Kortedalas Natursnokar söker nya ledare

Har du upptäckarlust, nyfikenhet och gillar att vara ute i naturen? Nu söker Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet Natursnokarna i Kortedala nya ledare.

Som Natursnoksledare leder du aktiviteter och lekar som bygger på barns nyfikenhet och intresse för naturen. Barnen som kommer till träffarna har med sig en vuxen, till exempel pappa, mormor, gudmor, farbror eller kanske en granne.

Kortedalas Natursnokar har funnits sedan 2016 och leds idag av Fatima Grönblad och Arvid Eriksson. Gruppen träffas en gång i månaden och aktiviteten håller på 2–3 timmar beroende på tema och väder. Vi letar nu efter fler ledare som inom det kommande året vill ta över gruppen. Tid, plats och upplägg för aktiviteterna anpassas för att passa de ledare som driver gruppen vidare.

För att trivas i din roll som snokledare är det bra om du är lekfull, kreativ och har förmågan att entusiasmera andra. Du behöver inte vara expert, pedagog eller biolog utan nyfikenhet och engagemang räcker långt!

Som ledare för Natursnokarna får du möjlighet att:

  • Upptäcka och utforska naturen tillsammans med barn och deras familjer
  • Planera och leda utomhusaktivitet som främjar barns upptäckarlust
  • Skapa glädje och intresse för naturen genom lek och äventyr

För den som vill går det bra att testa och hålla i en enstaka aktivitet eller lek för att se om rollen som natursnoksledare passar dig. Vi erbjuder stöd och resurser för att du ska känna dig trygg och säker i din roll.

Läs mer på:  Kortedala Natursnokars Facebooksida.

Här hittar du ytterligare info om Natursnokarna.

Se vår Natursnoksfilm.

Är du intresserad att bli natursnokarledare, vill veta mer om vad det innebär eller har andra funderingar?
Hör av dig till oss:

Fatima: fatimagronblad@gmail.com
Tel: 076–236 71 28

Arvid: arvid.eriksson76@gmail.com
Tel: 070-217 47 62