Elmotorer under Västerhavsveckan

Vinden i ansiktet, saltstänkta klippor, och bensin i vattnet…

BatGlada besökare under Västerhavsveckan.

För många på Västkusten betyder sommar utflykter till havet, och kanske någon tur med båten. Och visst är det underbart att njuta av vår vackra skärgård. Mindre kul är att om en gammal tvåtaktare sitter på båten åker nästan en tredjedel av bränslet ut i vattnet oförbränt.

Det finns många problem med bensindrivna motorer. Förutom utsläpp av skadliga ämnen till luft och vatten låter de mycket. Genom att byta till en eldriven utombordsmotor får du en tyst och härlig naturupplevelse. Du slipper kladd med bensin och driftskostnaden är låg. Läs gärna mer om elmotorer till båtar på Top Ten Sverige, en sida där Naturskyddsföreningen listar miljösmarta produkter. Under sommaren var Top Ten Sverige på elbåtsmotorturne.

Ett av stoppen var Västerhavsveckan! Under veckan besöktes Tjärnö, Uddevalla, Stenungsund, Skärhamn och Göteborg. Intresserade besökare fick ta en tur med vår eldrivna båt. Havsnätverket Väst hängde också med och visade med experiment hur havsförsurning funkar.

Snart är sommaren slut och båten ska upp ur vattnet. Men till nästa sommar är det kanske dags att fundera på motorn. Tänk att ljudlöst glida fram genom vattnet och lyssna på måsskrik till doften av hav…