Bland simpor och vikingar

styrso1

I lördags njöt Havsnätverket Väst och ett 20 havsintresserade personer av en fantastisk dag på Styrsö. Vädret var precis som beställt, med solsken och vind från rätt håll, och vattnet var tillräckligt varmt för att det till och med skulle gå att snorkla. Vi började med en natur- och kultur guidning med Mats Havström, som berättade om Styrsö och dess speciella historia och natur. Det var väldigt inspirerande och uppskattat!

Sen var det dags för att bli blöt om fötterna och titta på vilka organismer som lever i vårt Västerhav. Med håvar, vattenkikare och glatt humör hittade vi allt ifrån små simpor och stora krabbor till havsborstmaskar, strandsnäckor och pungräkor. Det var en rolig och solig dag och vi ser fram emot utflykten till Stora Amundön i höst som vi hoppas blir lika lyckad!

Havsnätverket Väst

styrso3